divendres, 22 d’abril del 2011

INDEPENDENT BIKE Torelló

Setmana Santa... dies de festa.... moltes hores per poder entrenar. Doncs no serà del tot així.

El maleit temps ens està  espatllant  el plans als que ens  agrada disfrutar del  nostre temps  al aire lliure.

Tenia previst fer moltes hores de bici, però crec que no serà possible. Per sort no tot pot ser dolent. Ahir dijous havia quedat amb la gent de Torelló, els Independent Bike. Un grup de btt que està a hores llum del estat que estic jo ara.



A les 8 quedo amb el Cristian a Torelló. Carreguem la seva bici a cotxe i anem cap a Ripoll. On ens trobem amb l'Arnau i el Guillem.

El  dia no acompanya gens. Està tot tapat, amenaçant de pluja. A més fa fred, i a les alçades que em de anar, encara en farà més.

Tenien pensat una ruta  d'uns  130 km amb 3000+, passant per Coll de Jou, Ribes Altes....i el que sorti per allà.

Preparem les bicis i comencem a rodar  per camí de ferro direcció Sant Joan de les Abadesses.


A poc més de 3km creuem la carretera i iniciem el primer port del dia. El Coll de Jou. Un coll de 13 km i 930 de desnivell. No se'm fa pesat per la distancia ni la pujada, però si pel terreny trencat i pedregós, molt diferent al que tenim per aquí.
Un cop dalt, i després de veure el gran estat de forma de l'Arnau i el Cristian, (collons com pugen, sembla que ni els costi, realment estic a un altre món), agafem baixada per l'altre basant, un tros més avall parem un moment per decidir que fem. mentres intenten modificar la ruta i decidir alternatives per evitar la pluja, jo observo el meu entorn, i tot i el dia gris, veig les enormes valls plenes de vida en les que mi deixaria perdre amb la bici. 


Decideixen anar cap a Ribes i si plou agafar el tren fins a Ripoll. 


En Guillem, comenta que coneix un camí que ens i portarà sense passar per la pista. Doncs au, no perdem més temps, com si per fora pistes es tractes, anem baixant per la muntanya, esquivant tota classe de tamanys de merdes de vaques. Amb la fortuna que casi tots ens em portem un tros a casa.


Un cop arribat a Ribes,  i ja amb la presencia de la pluja, ens acabem de desmotivar. Tenim poques ganes de seguir per la zona però no ens em podem anar cap a casa amb aquell quilometratge. 


Decidim tornar a puja cap al Coll de Jou, però ara passaríem per Bruguera. Un poble amagat entre vall amb poc més de 100 habitants. El port és de 11 km  i 770 de desnivell. Així que de nou a dalt del coll ja portem 40 km i casi 1800 de desnivell. No està malament. Els ports el estic pujant al 90% i si seguim així no sé on aniré a parar. 


Degut al constant mal temps, decidim recollir. 


Baixem per Ogassa, Sant Joan de les Abadesses i carrilet del ferro. 


Veient que aguanta una mica el dia, fem un últim tram de pujada per arribar als 2000+.


Arribem a Ripoll amb 72 km i 2300+. Tot i el que volíem fer, això no a estat malament per fer un primer contacte.


Em despedeixo de l'Arnau i el Guillem. Porto al Torelló al Cristian i quedem per retrobar-nos de nou aviat.



Resum:

4.40 h          16 km/h          72.70 km          2320 +        145 ppm


Haig de dir que tot i el mal temps m'ho he passat d'allò més bé. La zona és una passada i la gent  de Torelló encara més.  Fins aviat  Independents...


2 comentaris:

  1. bona ruta...i molt bona zona per practicar btt..
    jo estic esperan que espabili el temps per anar-hi a entrenar a camprodon

    ResponElimina
  2. Jordi, llastima de dia! I a mes, no millora aquets dies!! Epero poder repetir, pero ensopegant bon dia de veritat. Que la maquina no pari ok???? Jeje

    ResponElimina